Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-11-2009 16:21:36
Elektronica & TV

Afzuigkappen

valerius zou ik het advies willen geven de stankafsluiter van de rioolontluchting te controleren i.v.m. de stank die via het ontluchtingskanaal in het toilet uitkomt.
het uiteinde van de rioolontluchting bevindt zich waarschijnlijk op zolder of op het dak. meestal is er in deze leiding een sifon als stankafsluiter geplaatst. deze sifon dient gevuld te zijn met water. om het verdampen van het water te voorkomen kan men er een beetje sla- of olijfolie op gieten. bevindt de rioolontluchting zich echter boven op het dak dan is het een ander verhaal. in dat geval is er meestal sprake van een open verbinding met het riool. de stank kan zich dan idd vrij verplaatsen en via het ontluchtingskanaal van het toilet binnenkomen. om dat te voorkomen kan er een zgn. "gek", (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/gek_(schoorsteen)), geplaatst worden op het ontluchtingskanaal. waarschijnlijk heeft men dat bij de bouw verzuimd te doen.
ook kan er een zgn. terugslagklep in het ontluchtingskanaal geplaatst worden. voor dat doel zijn er afzuigventilatoren te koop die voorzien zijn van een dergelijke terugslagklep.
hierdoor wordt het terugstromen van lucht (en dus ook de stank) voorkomen.