Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-11-2009 16:28:19
Elektronica & TV

Afzuigkappen

Als je een centrale afzuiging hebt in je appartement kan je uit twee opties kiezen.

1. je neemt een motorloze afzuigkap en sluit deze aan op het afzuigkanaal van de woning. de centrale afzuiging zorgt dan voor het afzuigen. mijn ervaring hiermee is echter dat de afzuigcapaciteit (ook op de hoogste stand) niet echt groot is zodat ik het niet prettig vind werken.

2. je neemt een recirculatie kap en sluit deze niet aan op de centrale afzuiging. je laat de kap gewoon uitblazen boven het kastje waar deze in zit. de twee centrale afzuigdoppen kunnen dan gewoon zoals nu in het plafond blijven en als algemene afzuiging fungeren. de circulatie kap zuigt de lucht boven je kooktoestel af en brengt deze gewoon weer in de woning terug zonder vet of luchtjes. dit werkt voor mij prima. vooral omdat een kap als deze meer capaciteit heeft dan de centrale afzuiging.

het hangt er dus heel erg vanaf hoeveel je centrale afzuiging af kan zuigen. mogelijk is dit wel voldoende, maar bij mij was de capaciteit niet zo groot en heb ik dus voor een recirculatiekap gekozen.

sandra