Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-11-2009 19:47:59
Computers & Telefonie

Puntensysteem

@@@

het probleem is naar mijn mening dat de kassaredactieonline mogelijk onvoldoende slagkracht en deskundigheid in huis heeft om relatief eenvoudige "problemen" op te lossen en het zou natuurlijk ook kunnen dat het gewoon onwil is. in mijn "verbeteringsvoorstellen 1.2 en 3. heb ik al uitvoerig aangegeven wat er verbeterd kan worden. ik schat dat mijn huidige lijstje (verbeteringsvoorstellen4) niet meer dan pakweg 1 dagdeel kost om de voorstellen. in alle lijstjes stel ik in punt 11. en 11.1. aangegeven dat het achterlijke puntensysteen zo snel mogelijk moet worden afgeschaft en blijkbaar ben ik niet de enige die dat vind!!!. het is dan ook een reële vraag van birdies, die stelt: worden de respondenten wel serieus genoemen???

voor de volledigheid voeg ik hier mijn meest recente lijstje verbeteringsvoorstellen4 toe:


verbeteringsvoorstellen4:

dag kassaredactieonline:

het is alweer een week geleden dat ik jullie een aantal verbeteringsvoorstellen heb gestuurd. ongetwijfeld hebben jullie veel en prima werk verzet, maar................aan veel van mijn voorstellen is nog niets gedaan. vandaar deze gedeeltelijke lijst nogmaals en aangevuld met enige motivatie (soms):

1. probleem: op het blad "mijn pagina" werkt in het menublok links de knop "antwoorden" niet.
1.1. verbeteringsvoorstel: zorg ervoor dat die knop wél gaat werken.

4. je opent de kassa site en de v&b rubriek en moet vervolgens inloggen
4.4 verbeteringsvoorstel: zorg ervoor dat je automatisch ingelogd bent én blijft. voorbeeld: bij de radarsite en de consumentensite hoef je maar eenmalig in te loggen en ben je bij het openen van hun site altijd automatisch ingelogd.
jullie schreven: daar zijn ook nadelen aan verbonden. bij de genoemde andere sites heb ik nooit enig nadeel ervaren. dat is dus géén argument.

8.de editknop ontbreekt!!!!!!!
8.1. voeg die alsnog toe!!!!!!
(en wel met een minimale tijdsduur van 24 uur). op zich is deze optie een must.........................maar wees dan niet knieperig (zoals een echte tukker zegt) en zet die optie op 24 uur. op zich blijf ik het onverstandig vinden om niet een volwaardige editoptie op te nemen.

9. inlog button (rechtsbovenaan) is te klein.
9.1. maak die qua lettertype 2x zo groot.

10. de reactievelden/
vensters van de rubriek v&b en discussies zijn veel te klein.

10.1. verbeteringsvoorstel:
maak alle (en zeker die van v@b en discussies) reactievensters minstens 2 á 3 keer zo groot.
toelichting: te kleine vensters zijn zéér lastig als je daar een bericht in moet tikken als beantwoorder of vragensteller. je verliest het overzicht en je scrolt je een ongeluk. voor een indicatie van hoe groot?, kun je even kijken naar het venster van jullie collega radar

11. het huidige puntensysteem is buitengewoon fraudegevoelig en kinderachtig.
11.1. verbeteringsvoorstel:
meteen afschaffen. in de prullebak ermee!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wel ben ik een voorstander van het handhaven van de toekenning "topantwoord". de mogelijkheid van het ontvangen van een "bedankje" vind ik een prima verbetering.

13. de site is vaak nog te langzaam.
13.1. verhoog zo snel mogelijk de servercapaciteit met een factor 3.

15. de "waarschuw redactie" knop werkt niet. klik je bij "reden waarschuwing" op verzenden, dan gebeurt er niets.
15.1. zorg dat deze knop wél gaat werken.

16. onderaan het reactievenster bij de rubriek vraag&beantwoord ontbreek de knop "preview".
16.1. zorg ervoor dat die optie (zoals die bij de rubriek discussies" wél staat) alsnog wordt opgenomen.

17. probleem: als er gereageerd wordt binnen een draadje waarin ik ook een bericht heb geplaatst, dan ontvang ik bij de eerste reactie de volgende tekst:

bij de volgende reactie (enkelvoud) ontvang ik 2 keer dezelfde notificatie. bij de volgende reactie (enkelvoud) ontvang ik 3 keer dezelfde notificatieregel.

17.1. oplossing: zorg ervoor dat er bij 1 (nieuwe) reactie ook maar 1 notificatieregel wordt verzonden.

19. als je vanuit de e-mailnotificatie een antwoord wil geven op het laatste antwoord van een andere respondent of de vragensteller, dan moet je via een lange omweg te werk gaan. dat is behoorlijk onpraktisch.
19.1 verbeteringsvoorstel: zorg ervoor dat op het homeblad van de rubriek v&b ook de 6 laatst beantwoorde items gepresenteerd worden.

20. als je op v&b ingelogd bent, dan staat er op dat eerste blad in de linkermenukolom de knop “mijn antwoorden”. als je daarop klikt, dan krijg je “kan deze pagina niet weergeven” (http-fout 50).

20.1 zorg ervoor dat deze knop wél gaat werken.
note: dit verbeteringspunt lijkt op: punt 1 en 1.1, maar daar gaat het over het blad “mijn pagina”. (het is overigens wel dezelfde foutmelding http-fout 50).

note: het gaat allemaal best lukken, maar dan moet er natuurlijk wél hard gewerkt worden aan deze en andere verbetingsvoorstellen.

met vriendelijke groet, readac/ton