Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-11-2009 20:03:19
Voeding & Gezondheid

Slijtage van schoenen

@edrick3 / @marian1975

tsja ... ik heb de regeltjes niet gemaakt. bovendien: schoenen zijn 2 maanden oud, betreft beide schoenen. binnen 6 maanden na aanschaf moet de verkoper aantonen dat de schuld bij jou ligt. laat hij dat dan maar doen.

voor de consument geldt:
u moet een product een bepaalde tijd kunnen gebruiken.
als u het tenminste op een normale manier gebruikt.
(2 mnd.voor schoenen van €79,- is niet erg reeel)

wanneer kan ik een koopovereenkomst ontbinden:
1) als u de verkoper tijd hebt gegeven om het product te repareren of een nieuw te geven, en het probleem komt weer terug.
2) als de verkoper niet kan of wil repareren binnen een bepaalde tijd of geen nieuw product wil of kan geven binnen een bepaalde tijd.
3) een paar maal hebt laten repareren en het probleem komt steeds terug.
4) als het product een grote fout heeft en de verkoper lost het probleem niet op.

"probeer je gelijk dan maar eens te halen"
inderdaad ... recht hebben op en het ook krijgen zijn twee verschillende dingen.
in dit geval: nog eens proberen in de winkel, en/of hoofdkantoor aanschrijven. en gaat het een principe kwestie worden? branchvereniging aangesloten? geschillencommissie?

prijsvermindering kan ook nog een optie wezen. ligt eraan hoe de zolen eraan toe zijn. in geval dat men toch overgaat tot uitbetalen : u hoeft ook met een tegoedbon geen genoegen te nemen.

maar hoe je het ook bekijkt, schoenen van die prijs? mag je toch wel méér van verwachten! zijn geen slippertjes van €3,- v/d zeeman.(en zelfs die gaan langer mee dan 2 maanden! :))