Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-11-2009 12:29:59
Geldzaken & Recht

Erfrecht

@marcel 75: u zegt: "uw kinderen krijgen een vordering op hem die ze pas kunnen opeisen als hij komt te overlijden of gaat hertrouwen" klopt niet. als onderdeel van het erfrecht heb je artikel 4:21 bw, de uitoefening van je wilsrecht. dit is i.v.m. dat de overgebleven echtgenoot niet je eigen moeder of vader is. hier kun je een beroep op doen i.v.m. het genaamde "stiefoudergevaar".
het gaat in dit geval om "goudzoekers" die zich op slinkse wijze in het leven van personen dringt, ermee op de valreep weten te trouwen en er vervolgens met de ervenis vandoor gaan. waar de eigen kinderen het nakijken hebben. en die goudzoekers zijn er, helaas veel te veel en te vaak van oost europese origine. dan zal in de meeste gevallen geen testament worden opgesteld. om de doodeenvoudige reden dat het plannetje dan niet werkt.
het gaat hierbij zekerook niet om de "99% van de kinderen zich als aasgieren op de nalatenschap storten" zoals @david 23 stelt. dit antwoord is inderdaad ook zeer gekleurd door de schrijver. iedere situatie is anders, zodat je hier geen oordeel over kunt vellen.
wie is hier nu een aasgier. en zoals gesteld gaat het hier niet om eigen ouders, want dan geldt het erfrecht wel.