Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-11-2009 13:41:19
Geldzaken & Recht

Erfrecht

Geachte marcel75.
dit laatste is niet altijd het geval en zeker niet voor ons van toepassing. en dat weet ik uit eigen ervaring. in onze situatie is het namelijk zo: na 5 jaar procederen tegen een goudzoekster (na huwelijk van één week, overlijden in 2005). zijn wij nu 8 rechtzaken verder. alleen de 1e (art 4:21) is door ons aangespannen. wij hebben alle zaken gewonnen en in alles gelijk gekregen. het erfdeel is uiteindelijk ons door de rechter toegewezen en dus ons eigendom. waar alleen het vruchtgebruik rust ten gunste van de "weduwe", á rent van zo'n 1-2% per jaar. dit betekent dat het erfdeel niet bij de "weduwe" onder beheer is. zij heeft hier geen beschikking over, en kan het dus niet opmaken. wij hoeven alleen nog te wachten tot zij het loodje legt, tot wij er zelf over kunnen beschikken. maar "het efdeel is veiliggesteld".

dit heeft ook de nodige jurisprudentie opgeleverd waar anderen voordeel aan kunnen hebben. iedereen gaat er maar vanuit dat de "langstlevende" altijd hun zin krijgen. maar de gang naar de rechter heeft nu eens wel zijn nut bewezen. het kost alleen heel veel geld en tijd. maar dit is voor ons een principe kwestie geworden. wij wilden zelfs tot de hoge raad doorvechten. aan die goudzoekers moet een halt moet worden toegeroepen. de wet is niet veranderd ten gunste van de "stiefouders" maar voor eigen ouders die beschermd moesten worden tegen hebberige kinderen.