Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-12-2009 14:00:47
Garantie & Verzekeringen

Autoschade repareren

De verzekeringsvoorwaarden bij de bewust autoverzekering houden o.a. in:

bij een verzekerde schade wordt uw auto zo veel mogelijk gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen. deze onderdelen zijn nooit ouder dan uw eigen auto. en als deze niet beschikbaar zijn, wordt er gerepareerd met nieuwe originele onderdelen. de gebruikte onderdelen betreffen alleen plaatwerk, zoals deuren, spiegels en bumpers. nooit motorische onderdelen.

dat houdt in dat bij de schadevaststelling (de hoogte van het schadebedrag) al rekening gehouden wordt met lagere onderdeelprijzen - als deze nodig zijn - dus kan de schadevergoeding lager uitvallen dan bij een gewone all risk-verzekering.

schade aan uw auto? uw verzekerde autoschade wordt altijd gerepareerd bij één van onze schadeherstelbedrijven. wij betalen dan alle rekeningen, u hoeft niets voor te schieten. en natuurlijk zorgen wij ervoor dat u mobiel blijft.

doordat centraal beheer afspraken heeft met een vast aantal reparatiebedrijven, liggen de uurlonen, die deze bedrijven hanteren voor reparaties van bij cb verzekerde auto’s, lager zijn dan gemiddeld. dit kunnen ze doen (lagere uurlonen met cb), omdat ze door de overeenkomst met cb verzekerd zijn van een hoeveelheid werk. het gevolg is, dat het vastgestelde schadebedrag dan ook lager zal zijn, dan bij een vrije keus van reparateur.

beide polisvoorwaarden zorgen er dan ook voor dat de premie voor deze verzekering lager (goedkoper) is, dan bij een vrije keus verzekering (nieuwe onderdelen en garage naar keuze).

artikel 6
als er volgens het polisblad sprake is van de beterbewust autoverzekering, wordt
uitsluitend schade vergoed die door een met centraal beheer achmea samenwerkende
schadehersteller of autoruitreparateur is gerepareerd. de kosten van herstel van de
schade worden door centraal beheer achmea rechtstreeks met de schadehersteller of
autoruitreparateur verrekend. u ontvangt geen schadevergoeding.

artikel 6 van de polisvoorwaarden vat het bovengenoemde samen. daar staat tevens uitdrukkelijk, dat - als er niet gerepareerd wordt bij een samenwerkende schadehersteller - er geen enkele uitkering zal plaatsvinden.

u heeft geen reparatieplicht, maar als u niet laat repareren bij een aangewezen hersteller, dan ontvangt u € 0,00. er wordt uitsluitend afgerekend met een samenwerkende schadehersteller.

daar u wel premie betaalt voor een all risk verzekering, lijkt mij de keuze voor de hand te liggen. laten repareren volgens de voorwaarden. u heeft geen schuld, dus het kost geen no-claim en cb regelt - door deze constructie - ook het verhaal van het eventuele eigen risico.

vladja