Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 09-12-2009 20:56:52
Elektronica & TV

Harddisk elvensduur

Het opsturen van harde schijven wordt meestal niet gedaan, vanwege de gegevens, die erop staan. deze kunnen echter professioneel worden gewist met een programmaatje van http://www.convar.de/">convar, dat gratis kan worden gedownload.

de levensduur is sterk afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden als temperatuur en schokken. moderne harde schijven houden hierover statistieken bij, die met een speciale programma's(vaak meegeleverd) kunnen worden uitgelezen.

het is mij niet bekend dat voor een harde schijf wettelijke garantiebepalingen bestaan. 5 jaar geld voor een desktopcomputer (inclusief harde schijf), maar wellicht niet voor een harde schijf op zich. veelgebruikte schijven bij hosting-providers kunnen al binnen een half jaar de geest geven.