Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 10-12-2009 02:01:28
Elektronica & TV

Harddisk elvensduur

[quote=gratisrijden schreef op donderdag 10 dec 2009, 01:26]hoho, nu wordt alles door elkaar gegooid tot een puinhoop.

hier is een document, rechtstreeks van de europese unie, om wat orde te scheppen.
http://ec.europa.eu/consumers/cons_info/10principles/nl.pdf">http://ec.europa.eu/consumers/cons_info/10principles/nl.pdf

2 jaar garantie zijn dus sowieso verplicht. een bij aankoop van een nieuwe laptop of pc ingebouwde harde schijf, valt natuurlijk onder de garantie van het hele apparaat en is in nederland respectievelijk 3 en 5 jaar.

zolang dat de 2 jaar wettelijke garantie in de nederlandse wetgeving niet is opgenomen, is deze dan ook in nederland niet van toepassing.

als het gehele apparaat 1 jaar garantie bezit, dan zit er op de harde schijf ook maar 1 jaar garantie.

in het geval van de ts zat er maar 2 jaar garantie op de laptop, en na die 2 jaar heeft de ts zowiezo geen recht meer op garantie. de verkopende partij is wel verplicht om het probleem op te lossen, waarvan alle kosten voor de ts komen.