Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gratisrijden
gratisrijden - 10-12-2009 17:45:56
Elektronica & TV

Harddisk elvensduur

[quote=ikbenik schreef op donderdag 10 dec 2009, 16:15][quote=gratisrijden schreef op donderdag 10 dec 2009, 14:44]waar dat wettelijk op is gebaseerd?
niet op de wetsartikelen in ieder geval.ik heb inderdaad ook nog steeds geen duidelijke richtlijnen gevonden over de levensduur die een consument redelijkerwijs mag verwachten. blijkbaar is het dus aan de rechters overgelaten om per geval te oordelen wat de consument redelijkerwijs van een aankoop had mogen verwachten, wanneer de overeenkomst dit niet aangeeft.

als ik dit hierover doorga, zou je in feite de aangegeven garantieperiode kunnen uitleggen als een door de fabrikant aangegeven levensduurverwachting. wanneer een verkoper dus garantie geeft zou je dit kunnen uitleggen als een beperking van je rechten als consument.

ik vind het te gek voor woorden dat de consumentenbond zijn stellingen nergens heeft onderbouwd.

ook het berekenen van de gemiddelde levensduur vind ik een erg vage handelswijze. pak je dan het gemiddelde van een specifieke mercedes s-klasse, of het gemiddelde van auto's in het algemeen. hoe zit het dan met een hele serie, die een produktiefout heeft en wie moet die gemiddelden berekenen?

welke levensduur kan een consument redelijkerwijs van welk produkt verwachten en waar heeft ie dan recht op?
dit lijkt me een leuke vraag voor de kassa redactie.