Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fietsbellig - 17-12-2009 22:18:44
Elektronica & TV

Motorola 1960 altijd zo traag?

Ik kan het uitleggen, maar voor het geval ik iets verkeerd uitleg wil ik liever dat je de kpn helpdesk belt en zegt dat de ontvanger traag werkt. de medewerker die je eerst krijgt (niet-technische dienst) zal misschien zeggen dat dat niet vaak voorkomt. de medewerker van de technische dienst zal het tegendeel zeggen.

service/helpdesk: 0900-0244, steeds 'overige vragen' kiezen. zorg dat je de technische dienst krijgt. je hoeft waarschijnlijk niet op je strepen te staan en zullen ze je meteen doorverbinden als je het uitlegt.

als je je internetverbinding wilt checken (lijkt me wel handig, dan weet je het maar), ga je in je browser naar internetadres 192.168.2.254.

daar kies je in het menu links: 'breedbandverbinding' -> 'dsl-verbinding'. in het verschenen lijstje zoek je naar 'bandbreedte' (waarschijnlijk 3de item). als die minder dan ca. 12mbit aangeeft, kun (lees moet) je dat doorgeven.

bedenk dat als je een 20mbit abonnement hebt, dat de bandbreedte voor je tv van je bandbreedte wordt afgehaald als je tv kijkt. bij 8mbit gebeurd dat niet.

als die snelheid niet behaald wordt: wat je als eerste kunt doen is, als die er zit, de splitter ertussenuit halen (*mits* je internettelefonie hebt, anders kan het niet) en de kabel die uit je telefoon aansluitpunt komt direct in je modem te steken. hun zeggen dat het af en toe werkt. bij mij helaas geen verschil, dus daar moet ik weer over bellen. er is waarschijnlijk iets mis met de verbinding tussen de hoofdaansluiting in onze stad en de wijkaansluiting. of misschien zelfs vanaf de wa naar mij aansluiting in de meterkast.