Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 19-12-2009 01:31:06
Computers & Telefonie

Windows 7 64-bit nl stuurprogramma

Het lijken mij toch inderdaad driver-problemen. de tnt digitale postzegel is volgens mij een online applicatie. zo te oordelen werkt de applicatie wel, maar kun je er niet mee afdrukken. ja, dat kan wel kloppen als de printapparatuur niet werkt.

de 64-bits versie van windows 7 heeft uiteraard andere drivers nodig dan de 32-bits versies. daarnaast is het in principe niet meer mogelijk om met zogenaamde 'unsigned' kernel-mode drivers te werken. nu lijkt het mij vreemd dat een printerdriver in kernelmode zou moeten draaien, maar bij windows is niets onmogelijk.... dat zou dus ook nog het probleem kunnen zijn.

tsja, dit zijn natuurlijk de risico's als je overstapt naar een nieuw besturingssysteem. er is geen enkele garantie dat je tot dan toe gebruikte apparatuur ook daadwerkelijk werkt onder het nieuwe systeem. en al helemaal niet als dat systeem windows heet, want dat houdt er een nogal aparte filosofie op na v.w.b. drivermodellen.

ik denk dat de kortste klap inderdaad zou zijn even contact op te nemen met de fabrikanten van de apparatuur. die kunnen vaak van onschatbare waarde zijn.