Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kroonmeester
kroonmeester - 22-12-2009 23:11:19
Computers & Telefonie

Windows 7 64-bit nl stuurprogramma

[quote=holpen schreef op dinsdag 22 dec 2009, 01:56]nou, nog één keer dan!

de software die je gedownload hebt, is ontwerpsoftware. inmiddels heeft dymo dus kennelijk een versie gemaakt die ook onder windows 7 werkt.
dat is echter iets heel anders dan stuurprogramma's voor het apparaat zelf!

als die stuurprogramma's nog niet beschikbaar zijn, dan kun je dus de dymo labelprinter niet als printer installeren. uit je verhaal wordt niet duidelijk of er ook daadwerkelijk labels geprint kunnen worden vanuit de door jou gevonden software.

er zijn dus nu twee mogelijkheden:
1. je kunt wel labels ontwerpen, maar afdrukken lukt niet.
2. je kunt zowel ontwerpen als afdrukken.

in het eerste geval heb je dus nog steeds drivers nodig. waar birdies (en ondergetekende) nu al meermalen op gewezen hebben, is dat in veel gevallen de drivers van vista 64-bit in sommige gevallen ook kunnen werken onder windows 7. de reden daarvoor is simpel: win7 gebruikt dezelfde driver-techniek als vista en veel drivers zijn dus compatible. vandaar het advies om in ieder geval de vista-64-bit drivers te downloaden en te kijken of die willen werken onder win7. proberen kost je verder niets!

in het tweede geval zijn kennelijk ook meteen de juiste drivers geïnstalleerd. je zou dan je labelwriter als aparte printer terug moeten zien in het configuratiescherm van win7. in dat geval zit het probleem dus kennelijk in de "digitale postzegel"-software van tnt post. daar kan alleen tnt post iets aan doen en dus zul je daar je vraag moeten neerleggen.

ik hoop dat het verhaal nu wel duidelijk is! even goed lezen en even je eigen ideeën opzij zetten, want die zitten je behoorlijk in de weg (is geen verwijt, hoor, alleen heb je een niet geheel correcte voorstelling van hoe één en ander in elkaar zit). gewoon dom de adviezen eens opvolgen.

het is mij gelukt om de dymo software te downloaden en te installeren. via www.dymo.com > verenigde staten > support.

alleen weigert nu nog tnt digitale postzegel nog, daar is nog steeds niet de labelwriter gevonden. ondanks dat ik de instellingen van mijn mcafee: virusscan, spyware en firewall tijdelijk had uitgeschakeld bij de installatie van dymo software. waarschijnlijk iets simpel?