Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-12-2009 20:34:25
Huishouden & Energie

Cv 's nachts op hoeveel graden ?

Hallo benedictus,

stookgedrag is voor iedereen van ons verschillend en het is moeilijk een juiste antwoord te geven. te veel factoren zijn van belang zoals isolatie, ventilatie etc...en dan hebben we nog niet over wie welke temperatuur het aangenaamste wil.
mijn huurhuis is gebouwd volgens een isolatie gesubsidieerde project.
het wil zeggen dat mijn huis volledigt is geïsoleerd, dakboden inclusief! alles is voorzien van dubbele beglazing, en in de woonkamer, keuken, toilet en badkamer is een ventilatie systeem.

bij strenge lage temperaturen, zak de temperatuur nooit onder de 15 graden, en dus laten we de thermostaat s, nachts op 14 staan. bij temperaturen buiten tussen de 2 en 10 graden blijft de temperatuur overnacht zelfs op 18 graden staan overdag staat de thermostaat op 19,5 graden. binnen geen 5 minuten is de temperatuur op niveau! als wij gaan slapen zetten we om 22.00 de thermostaat dus op 14 graden, en als wij om 23,30 na bed gaan is het nog steeds 19 graden!

zoals toolboy (huis label g), hij heeft de hele dag nodig om alles te verwarmen en het kost idd veel geld als het verschil te hoog is over nacht!
dit komt ook op dat wat uw verwarmingmonteur zei: meer stookkosten om op die hoogte te blijven, maar het is belangrijk te weten hoe snel een huis de warmte verliest, dus hoe minder verlies, hoe minder stookkosten, hoe minder verschillen van thermostaat verlaging!

op ons afgesloten zolder zak de temperatuur nooit onder de 16 graden, maar daar bevind zich ook de verwarmingketel.

m.v.g. robert