Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-12-2009 10:46:56
Huishouden & Energie

Vloerverwarming + koude bovenverdieping

Dag raadgever,

wanneer je er wat tijd aan wilt spenderen, kun je misschien wat besparen en toch je doel bereiken.

door de vloer gaat teveel water t.o.v de rest van je huis.
door nu de waterhoeveelheid door de vloer te knijpen (vw-kraan verder dichtdraaien) komt de woonkamer langzamer op temperatuur waardoor de ketel langer aanblijft én er is meer water beschikbaar voor de rest van het huis.

nadeel is dat het langer duurt voordat de woonkamer op temperatuur is, doch met een niet te groot dag-en-nacht temperatuurverschil op de kamerthermostaat kan dat toch aangenaam zijn.
tevens dienen op verdere radiatoren thermostaatkranen te worden gemonteerd.

de ketel zal dat tijdens de opwarmfase van de woonkamer niet meer uitschakelen op de kamerthermostaat, doch op de maximaalthermostaat van de ketel zelf. dat is geen probleem.

zo kun je met de kraan van de vw en de maximaalthermostaat wat regelen tot je een evenwicht gevonden hebt die voor de gemiddelde wintertemperatuur aangenaam is voor woonkamer en de rest van het huis.

het beste is natuurlijk een binnentemperatuur onafhankelijke regeling, doch die kost meer en zal ook de stookkosten verhogen, denk ik.

hardware error man.