Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
naataalie - 28-12-2009 15:32:55
Huishouden & Energie

Nagels kat knippen

Het ligt er sterk aan wat voor kat je hebt. mijn zus had een kat waar het echt niet bij lukte, ook niet met tuinhandschoenen aan. hij haalde je helemaal open en dus liet zij het door de dierenarts doen. ik heb zelf een kat gehad die het niet prettig vond maar het wel toeliet.
het beste is dan de kat onder je arm tegen je buik aan klemmen met zijn kont naar achteren terwijl je op de bank zit zodat hij ook niet achteruit kan ontsnappen. pak dan met de hand waarmee je de kat klemt een pootje en druk zachtjes op een uiteinde van een teen zodat de nagel eruit komt en knip een klein puntje eraf. doe dit 5 x. de kat heeft ook aan de zijkant een nagel. de achterpoten zijn meestal minder hard nodig maar mocht het nodig zijn om die ook te knippen dan moet je de kat op zijn rug leggen en dezelfde methode toepassen.
nu heb ik een kat die het allemaal prima vind en rustig blijft liggen. die hoef ik helemaal niet beet te pakken, makkelijk hoor.