Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-12-2009 20:13:07
Huishouden & Energie

Vloerverwarming + koude bovenverdieping

Geachte raadgever,

om uw probleem op een simpele manier aan te pakken zonder een torenhoge rekening kunt u het volgende doen.
vervang de thermostaatknop van uw vloerverwarming door een 24 volts electrische klep die aangestuurd wordt door een 24 volts kamerthermostaat in uw woonkamer. de thermostaat die u bijvoorbeeld boven gaat gebruiken kunt u het best nemen van dezelfde makerlij als uw cv ketel, dit omdat deze typen thermostaten de cv ketel laten moduleren ( traploos tussen laag & vol vermogen ).
op uw radiatoren laat u thermostaatknoppen monteren, wel heeft u dan een zgn bypass tussen de aanvoer en retourleiding van uw installatie op tenminste 6 meter van uw cv ketel. een dergelijke bypassventiel kost ongeveer 27 euro en zorgt ervoor dat wanneer alle kranen dichtlopen de ketel dit waarneemt middels de retourtemperatuur.
houd er rekening mee dat de thermostaat die u boven gaat gebruiken altijd hoger staat ingesteld dan de thermostaat beneden. de electrisch aangestuurde thermostaatknop regelt dan temperatuur van uw beneden verdieping.

hopelijk heeft u hier iets aan, succes