Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 28-12-2009 22:27:43
Computers & Telefonie

Accu word leeggetrokken

De batterij hoeft niet echt leeg te zijn, maar kan ten onrechte aan de laptop melden dat hij leeg is. het kan in zo'n geval voldoende zijn om de batterij te calibreren.
zet de energie instellingen zodanig dat de laptop nooit wordt uitgeschakeld. laat de laptop aan staan totdat de batterij bijna leeg is en de laptop door stroomgebrek uitvalt.
daarna de stroomadapter aansluiten en de batterij zonder onderbreking helemaal vol opladen. daarna de laptop pas weer gebruiken.

je moet de batterij af en toe blijven trainen. dat doe je door de batterij steeds zover als mogelijk is te ontladen en daarna meteen weer helemaal vol op te laden. bij een nieuwe batterij wordt vaak aangeraden om dit drie keer achter elkaar te doen.

li-ion batterijen kun je heel vaak ontladen en opladen, zonder dat dit de levensduur ernstig bekort. stel energiebeheer in windows zodanig in dat bij 10% resterende lading de laptop wordt uitgeschakeld

waarschuwing:
een li-ion batterij kan niet tegen leegstand! altijd zorgen dat de batterij zo snel mogelijk weer wordt opgeladen. batterijen lopen in de laptop min of meer langzaam leeg. wanneer de laptop langere tijd niet gebruikt gaat worden, dan kun je beter eerst de volle batterij verwijderen uit de laptop.