Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-12-2009 10:33:14
Huishouden & Energie

Cv ketel onderhoud

Beste terpstra, henk.
de gaswaardes die u aanhaalt zijn de waardes gemeten na de gasmeter en deze zal bijna altijd een waarde geven van 25 á 30 mbar.
de waarde waar ik op doel zijn de waardes gemeten na het ontsteken van de brander gemeten op het toestel en liggen veelal 50% lager, gemiddeld 10 á 15 mbar.
dit wordt aangeduid als statische en dynamische gasdrukken die wel degelijk gecontroleerd cq afgesteld dienen te worden bij iedere periodieke onderhoudsbeurt van uw cv ketel.
het met een stofzuiger over een brander gaan heeft niets te maken met onderhoud !!!
wanneer u met een stofzuiger over een brander gaat is de kans groter op vervuiling van binnenuit de brander doordat de vervuiling vast kan gaan zitten in de gaatjes van de brander.
u reinigt een brander middels een koper of messing borstel en klopt vervolgens de brander leeg middels de voorzijde waar ook de gasinspuiter(s) zitten.
het klopt inderdaad dat het nederlands aardgas van een sublieme kwaliteit is wat niet inhoud dat deze geen cv toestel kan vervuilen.
door het meten van co kan men uitsluiten dat het toestel optimaal brand en u niet het gevaar loopt van een dicht geroete cv ketel.
door het meten van co kan ook worden gecontroleerd dat het toestel inwendig schoon is en u als consument geen gevaar loopt op koolmonoxyde vergiftiging bij een zgn open toestel ( ketel zonder rookgasventilator ).
de rendamenten die u aanhaald tov de fabrikant zijn voor een installateur nooit haalbaar, ik leg u uit waarom.
de rendaments opbrengsten van een fabrikant worden nagenoeg altijd bepaald op warmwater opbrengst bij een water uitstroomtemperatuur van 40 graden celcius, echter dient in nederland gemeten te worden op 60 graden celsius ivm legionella dat wordt gedood bij 58 graden celsius.
verder wordt bij dergelijke rendaments metingen de cv ketel in een zodanige staat opgesteld dat alles optimaal is ( omgevingstemperaturen e.d. ).
veel frabrikanten geven op dat een ketel op warmwater een rendement kunnen halen van 107 á 109 % ??
zou u nu geld gaan verdienen ? nee toch.
als laatste heeft een klant met een contract bij ons bedrijf altijd voorrang op andere daar hij hiervoor betaald.
een storing wordt altijd dezelfde dag opgelost, uiteraard ook 's-avonds tot alle redelijkheid en in het weekend.
zowel de klant als installateur varen wel bij een contract.
als klant bent u ten alle tijden gewaarborgt van een veilige cv ketel.
als installateur hoeft men meestal de klant maar 1x per jaar te bezoeken voor het onderhoud, moet de installateur hier vaker komen dan moet hij zich eens achter de oren krabben of het onderhoud wel goed wordt uitgevoerd ( 1 storing kan altijd gebeuren, 4x dezelfde storing niet )
een gemiddeld contract kost +/- 100 euro per jaar incl. periodiek onderhoud.
een gemiddeld onderhoud kost +/- 60 euro per keer.
zou u zich niet verzekeren voor 40 euro per jaar dat alle voorrijdkosten en arbeidsuren worden afgedekt ?
dus kortom, moet een installateur 3x per jaar naar dezelfde klant toe voor storingen dan doet hij zijn werk niet goed !!!