Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-12-2009 10:58:03
Huishouden & Energie

Cv ketel onderhoud

@ cv-techneut:

je zult er ongetwijfeld voor geleerd hebben en er een hoop van weten.
quote:"als klant bent u ten alle tijden gewaarborgt van een veilige cv ketel."

theorie is leuk. praktijk is vaak anders.
zoals henk al aangaf, is een aantal controle zaken bij onderhoud een momentopname. daarbij is nooit een te allen tijde veilige cv-ketel gewaarborgd. de volgende dag kàn het anders zijn.

voor het onderhoud van een cv-ketel staat een beperkte tijd. daar zit geen "bakkie doen" in. doe je er langer over, mag je dat uitleggen aan je call dispatcher.
vaak duren die metingen waar je het over hebt voor een techneut te lang (koffie drinken moet ook van deze tijd af) en wordt alleen gekeken of de brander geen oranje vlamtoppen heeft. luchtinlaat en syfon schoon en klaar is kees.
bij een gesloten systeem met een stille, draaiende fan lijkt mij dat geen probleem. gelukkig hebben we het zelfdiagnose programma ook nog.

en zo pas ik dat ook toe bij mijn hr-ketel. al 20 jaar.
zo spaarde ik een nieuwe ketel uit. en zou het weer doen wanneer deze ketel er uit gaat. alleen moet ik dan wel even naar nefit om een nieuwe onderhouds-set te halen, want die welke ik nu heb (gekregen) zal mogelijk niet passen. (pakkingset, elektroden enz.)

h.