Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-12-2009 11:09:23
Huishouden & Energie

Vloerverwarming + koude bovenverdieping

Feenstra schreef op dinsdag 29 dec 2009, 11:07: raadgever, de fout die vaak gemaakt wordt bij het bedienen van een vloerverwarminginstallatie dat de thermostaatknop op de verdeler van de vloerverwarming veelal te hoog wordt ingesteld.
de ontwerptemperatuur voor een goede vloerverwarminginstallatie ligt tussen de 28 en 35 graden. als de thermostaatknop hoger wordt gezet dan deze uitgangstemperatuur dan komt de ruimte welke is voorzien van vloerverwarming veel te snel op temperatuur en aangezien dit één regelcircuit vormt met de radiatoren in de overige ruimtes blijven die in temperatuur achter. het instellen van deze thermostaat op de unit kunt zelf doen en de werking kontroleren op de thermometer die op de regelset hoort te zitten. (overigens mag u de maximaalthermostaat van de pomp niet verzetten die staat ingesteld op max 55 gr en dient ter beveiliging van het geheel.)
de optimizer die u heeft laten monteren speelt in dit klacht helemaal geen enkele rol, deze is puur bedoeld om de pomp in de zomersituatie niet onnodig te laten draaien en dus energie verbruiken. thermostaatkranen plaatsen op de raidtoren is zeker geen oplossing voor het probleem deze zijn uitsluitend bedoeld ter verhoging van het comfort.
als u de narigheid niet helemaal kunt oplossen met het instellen van de thermostaat op de unit dan moet de vloerverwarmingsinstallatie (opnieuw)waterzijdig worden ingeregeld. dat wil zeggen dat de juiste hoeveelheid verwarmingswater door de slangen stroomt, niet te kort maar zeker niet te veel want dat leid tot de klachten die u omschrijft.
dat inregelen kunt u beslist niet zelf maar dient te gebeuren door de installateur en hoort eigenlijk gewoon bij het installatiewerk.

veel succes henk