Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janschot - 04-01-2010 12:59:40
Elektronica & TV

Geluid van tv over homecinema

[quote=freya schreef op maandag 4 jan 2010, 12:09]hallo janschot,

heb je op de tv dan nog andere apparaten (b.v. een dvd speler) aangesloten? de tv haalt het signaal van de decoder (via de home cinemaset), dus dat geluid heb je al over de boxen.
de hdmi kabel tussen de home cinemaset en de tv dient voor het beeld en geluid richting de tv. heb je dus nog een dvd-speler op de tv aangesloten, dan kun je óf een audio-uitgang van de dvd-speler verbinden met de home cinemaset óf nog een extra kabeltje van de tv naar de home cinemaset aansluiten. op de tv zit wellicht ook nog een optische uitgang? gebruik in ieder geval niet de rode en witte tulpstekker-uitgang van de tv, want die zal alleen maar 'stereo' zijn. dus voor 'meerkanaals' geluid ben je aangewezen op de optische uitgang.

m.vr.gr. freya


ik heb alleen nog een video recorder rechtstreeks aangesloten op de tv via een scartkabel, op deze video recorder zitten verder geen aansluitingen.

op de tv zit geen optische uitgang, alleen audio out (rood/wit).
ik krijg dus alleen maar geluid uit mijn boxen van home cinema als ik de tuner of de blueray speler van mijn home cinema gebruik.
volgens de handleidng van mijn hc moet ik de digitale invoer selecteren.
ik wil dus op bepaalde momenten het geluid van de tv over mijn hc hebben.
bij de tv instelling kan ik geen optie vinden om bv het geluid over externe boxen te laten lopen.
hierbij aannemende dat de optische kabel juist is aangesloten.