Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Coebel
Coebel - 05-01-2010 01:35:50
Auto & Vervoer

Rijden in sneeuw met automaat

Wat een oeverloos en dom gezwets van personen die niet weten waar ze over praten. als je al 4o jaar je rijbewijs hebt hoef je nog geen verstand van zaken te hebben. dit is mijn ervaring van 40 jaar in de autowereld.

belangrijk is te weten of het een volautomaat is of een zelfschakelende versnellingsbak, z.g easeytonic of sensodrive. dit is geen automaat, er zit gewoon een koppeling in die elctronisch voor u schakelt
bij een volautomaat gewoon in d zetten en geen gas geven bij het wegrijden en zodra de auto rolt gas bijgeven. gaat de auto dan evt glijden alleen gas loslaten en blijven sturen. nooit remmen of terugschakelen. je krijgt dan tractieverschil en dan gaat de auto juist glijden nooit in neutraal, dan heb je geen enkele contorle meer.
ook bij de zelfschakelende bakken is het advies gas loslaten en blijven sturen. bijna alle autos zijn voowielaandrijving en zodra er geen vermogen meer op de voorwielen komt gaat de auto gewoon weer in de richting waar je naar toe stuurt.

het advies is dus gewoon rustig rijden en reageren en niet in paniek raken en rare bewegingen maken dan komt alles goed.

oh ja winterbanden helpen natuurlijk ook met meer grip. monteren vanaf november en met maart er weer af.
succes