Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

deexpert
deexpert - 07-01-2010 00:15:47
Auto & Vervoer

Rijden in sneeuw met automaat

[quote=aragon schreef op dinsdag 5 jan 2010, 13:28][quote=deexpert schreef op maandag 4 jan 2010, 19:39][quote=aragon schreef op maandag 4 jan 2010, 13:38]in winterse omstandigheden, speciaal op de kleinere binnenstraten, kun je de automaat het beste op l(low drive) zetten. de auto remt in deze stand beter af op de motor, en de de automaat mist dan de wil om op te schakelen naar een hogere stand, hetgeen in b.v. de d stand het geval is.
heb dit jarenlang in de bergen en hier toegepast, maar voorzichtigheid blijft geboden. veel succes!.

wat een onzin, je kan toch niet eeuwig in de l blijven rijden!

beste deexpert,

als je even wat beter had gelezen, dan had je zelf ook wel kunnen begrijpen dat mijn advies alleen voor bepaalde omstandigheden, zoals kleinere straatjes e.d.
zodra de weg weer gewoon berijdbaar is ,schakel je door naar een van de normale gangen.
probeer dit maar eens!.

beste aragon,

ik begrijp u heel goed, u denkt het goed te doen, maar is het dan ook het beste. even een simpele verklaring. de l (low) is te vergelijken met de 1e versnelling van een handgeschakelde auto. waarom wordt er bij de handgeschakelde auto's gezegd in de 2 weg te rijden a. omdat het koppel = kracht dan lager is, dit geldt voor het wegrijden en ook voor het remmen op de moter. als je in de l optrekt is de op te brengen kracht dus groter en moet men beheerster gas geven. als je dan op snelheid bent en je het gas (plotseling) los laat is ook de remwerking veel groter, en loop je het risico in de slip te geraken.


ik hoop dat u dit begrijpt. ga anders eens een slipcursus volgen. kan ik van harte aanbevelen. en o ja, schaf winterbanden aan, is een wereld van verschil, en uiteindelijk ben je niks duurder uit. je neemt dan in ieder geval je verantwoordelijkheid ten opzichte van ander weggebruikers.

deexpert