Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2010 00:54:08
Computers & Telefonie

Computer

@ mido:

quote:".... en de condensator in de voeding was ook bol gegaan (dat is een zeer sterk bewijs dat er sprake is van een stroompiek van buiten af)."


wanneer ik met zo'n kletsverhaal over van buiten komende stroompieken, door een verkoper van mijn garantierechten af zou worden gehouden, zou ik je ook niet vriendelijk meer bejegenen. je houding in deze is laakbaar!
het spijt me voor alle niet-technische klanten welke je zo met een kluitje in het riet hebt gestuurd.

meneer de verkoper, ik stel vast dat je gelukkig meer verstand van verkopen hebt. van techniek heb je in ieder geval geen verstand. je weet kennelijk het verschil tussen stroom en spanning niet eens!
want dan zou je niet spreken van de condensator (c), want het barst in zo'n switched mode power supply (smps) van de condensatoren. dus vertel maar even wat je onder de c verstaat.
ook graag wat je onder een pfc verstaat. ik ben bang dat je de klok hierover hebt horen luiden. of een eigen bedachte kreet, zoals bijv. "de cr".

zo'n ding kan wel bol gaan staan, doch dat is dan meer de oorzaak van een verkeerd gekozen werkspanning van die c, dan wel een inferieure (intern lekkende) c.

van dat laatste barst het tegenwoordig in de voedingen van digital video broadcasting-(satelliet,terrestrial en cable). daar kun je internet op nazien. een goed gedimensioneerde c gaat niet zo maar bol staan.
zo'n c kan ook bol gaan staan door overspanning wegens een defect in het primaire voedingscircuit en dan in hoofdzaak de optocoupler die niet goed meer koppelt, waardoor ten onrechte niet aan het primaire circuit wordt teruggekoppelt dat de secundaire spanningen bereikt zijn en het primaire circuit reageert dan niet meer ad equaat. daardoor ontstaat overpanning waardoor een (te krap in bedrijfsspanning bemeten) c bol kan gaan staan/ploffen. het lekken van elektroliet over de print en de stroom welke daar door vloeit kan de brandlucht veroorzaken.

in een goede voeding zit een component welke spanningspieken beperkt.

by the way, volgens consumentenrecht heeft de verkoper het eerste half jaar de bewijslast dat het in dit geval een van buiten komende oorzaak is.

met de suggestie van een piek op het net ben je er niet. dat moet gestaafd worden met het schriftelijke bewijs van de netbeheerder dat er een piek op het net geweest is ten tijde van het stuk gaan van de voeding, welke de tolerantie (specificaties) van de smps te boven gaan. wedden dat je dit bewijs niet kunt leveren?

dus wees een kerel en geef die klant volledig waar ie recht op heeft! dan loop je de kans dat hij nog een keer weer komt om iets te kopen en kom je op internet ook positief tevoorschijn. nu is je imago negatief!



h.