Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-01-2010 11:48:02
Computers & Telefonie

Computer

Beste heren,

ik heb me inderdaad vergist toen ik het stroompiek genoemd (dat wordt vaak gezegd al klopt het technisch niet, want het is inderdaad spanning en niet stroom).

betreft dat alle voedingen in nederland pfc verplicht zijn. dat is een halve waarheid. kijk maar naar de gemiddelde computer bij u thuis. ik denk dat de schrijver zich vergist in het verschil tussen actieve en passieve pfc. en ik denk dat hij duidelijk begrijpt wat ik bedoelde met pfc.

ten derde, ik heb de koper de gelegenbheid gegeven om de voeding terug te sturen naar de fabrikant om het te laten beoordelen of het onder de garantie zou vallen of niet. dat kon wel even duren. omdat de koper haast had en omdat de computer op hetzelfde dag gemaakt moest worden van hem, had ik geen andere keuze dan hem een vergoeding voor een andere voeding te laten betalen. ik heb immers inderdaad niet genoeg kennis om geiljk te controleren of het wel of niet onder de garantie zou moeten vallen. maar het is ook niet redelijk om van mij te verwachten dat ik de risico moet nemen (zeker omdat de klant had ook aangegeven dat meerdere aparaten bij hem thuis ook niet meer deden).
de criteria dat ik heb gehanteerd voor het beoordelen of het wel of niet onder de garantie zou vallen, zijn hetzelfde criteria wat mijn leveranciers naar me toe gebruiken.
dus indien iemand van mening is dat deze criteria niet deugen, dan moeten ze een principeproces tegen voedingfabrikanten spannen en dan wacht ik het uitspraak af. en wanneer er nieuwe richtlijnen zullen zijn, dan zal ik me daar ook aan houden. maar op dit moment is de standpunt van alle fabrikanten is dat we de voedingen naar ze toe moeten sturen. dus een verbrand voeding is niet altijd onder garantie.
ik zal de naam van de koper niet noemen, ondanks dat hij dat wel heeft gedaan, om zijn privacy te beschermen. maar meneer had wel erg haast met zijn computer en ik kon niet anders handelen.
om toch achter te komen of ik wel of niet juist heb beoordeeld, zal ik de voeding deze week naar de famrikant sturen en ik wacht de beoordeling met spanning af.
ik heb wel heel weinig hoop op dat ze het onder de garantie zullen laten vallen.