Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-01-2010 21:18:15
Garantie & Verzekeringen

Wa verzekering tegenpartij geeft niet thuis

Henson,

ik begrijp eruit dat de dealer met de schade-expert geregeld heeft, dat de auto niet total loss verklaard wordt vanwege € 5.000,-- schade. ze hebben de schade afgemaakt op € 4.500,--, waardoor de auto niet total loss gaat. dat kan een schade-expert inderdaad regelen met de dealer. er wordt dan op een goedkopere wijze gerepareerd.

dat gebeurt wel vaker. de dealer repareert vaak niet zelf, maar besteedt dat werk uit aan een gespecialiseerd schadebedrijf, of ze hebben een aparte tak, die dit zelf doet.

door bijv. gebruik te maken van bestaande onderdelen i.p.v. nieuw (onbeschadigde deur van de "sloop", die alleen overgespoten moet worden in de juiste kleur) of door bijv. niet uit te spuiten (bij herstel van het lakwerk) kan er op de kosten bespaard worden.

verder heeft een schade-expert geen bevoegdheid om een schade te regelen. dus geen schuldvraag, uitbetaling etc.

ik denk dat je dat bedoelt met de regeling van de schade-expert met de dealer.

vladja