Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-01-2010 00:41:19
Auto & Vervoer

Nog niet ontvangen bekeuring

@ valerius

u schrijft: de laatste keer dat ik een parkeer boete moest betalen ging dus wel via cjib.

ook dat kan. dan gaat het om onbevoegd parkeren op plaatsen die genoemd staan in de art. 24, 25 en 26 van reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (rvv). voorbeelen: langs een gele onderbroken streep, op plaatsen waar dmv bebording een parkeerverbod is ingesteld, voor een in- of uitrit, op plaatsen waardoor de verkeersveiligheid in het gedrang komt, enz enz.

nu ik dit zo schrijf en nog eens het reglement verkeersregels doorneem (wat niet mijn dagelijkse bezigheid is) ontdek ik dat het best eens zou kunnen zijn dat de boete van vragensteller inderdaad via het cjib loopt. voor de volledigheid hierbij toch maar even art 25 rvv volledig geplaatst.

1. het is verboden in een parkeerschijf-zone te parkeren, behalve op parkeerplaatsen die als zodanig zijn aangeduid of aangegeven of plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep.

2. op plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep, is het parkeren van een motorvoertuig op meer dan twee wielen slechts toegestaan, indien het motorvoertuig overeenkomstig het door onze minister bepaalde is voorzien van een duidelijk zichtbare parkeerschijf, waarop het tijdstip staat aangegeven waarop met parkeren is begonnen en de toegestane parkeerduur niet is verstreken.

3. indien op een onderbord dagen of uren zijn vermeld, geldt het tweede lid slechts gedurende die dagen of uren.


dat betekent dus dat essie heeft geparkeerd in een zgn. blauwe zone gebied.
overtreding daarvan is dus een verkeersovertreding die in beginsel worden opgespoord en verbaliseerd door politie-agenten maar ook de bijzondere opsporings ambtenaren (bijv. parkeerwachten) mogen dit.

de boete wordt inderdaad geïnd door het cjib.
maar ook hiervoor geldt het advies: gewoon wachten op de rekening.

deze bijdrage met opzet in vette letter geplaatst.