Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirq
dirq - 26-01-2010 12:23:56
Geldzaken & Recht

Zorg instelling draait door ...

[quote=tdehond schreef op dinsdag 26 jan 2010, 11:51]het rechtsmiddel blijft toch onder curatele stelling. dan kan uw zoon niet meer zonder dat u er toestemming voor geeft, zelfstandig gaan wonen. ik vind dat wel een erg zwaar middel, maar dat terzijde.

ik ben het met u eens dat een jongen die naar dagbesteding gaat ( i.p.v. een baan bij combiwerk of begeleid werk bij een reguliere werkgever) aanpraten dat hij zelfstandig zou kunnen gaan wonen, geen goed idee is.

ik vraag me dan ook af wat het niveau van de begeleiders op de groep is. :)

u zou eens kunnen gaan praten met de leiding van dit bedrijf en/of de maatschappelijk werkster om nog eens duidelijk te maken bent dat u van deze initiatieven niet gediend bent. geeft aan dat u niet wilt dat op dit moment uw zoon uit huis gaat, omdat hij daar nog niet aan toe is. tegen de tijd dat hij daar aan toe is dan wilt u dat dit zorgvuldig opgebouwd wordt, zoals b.v. in mijn praktijk voorbeeld beschreven is.

laat hem t.z.t. eerst goed testen op m.n. zijn zelfredzaamheid ( kan hij een beetje rekenen, lezen, zich zelf verzorgen, huis bijhouden etc) voordat bepaald kan worden of hij naar een gezinsvervangend tehuis, begeleid kamer wonen of begeleid in een zelfstandige wooneenheid kan wonen.


ik weet dat onder curatele stellen en zwaar middel is ,maar ik heb al meerder malen met die zorg instelling gesproken dat ze er mee moeten stoppen maar ze blijven gewoon achter mijn rug om door gaan, er wordt niet geluisterd..