Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-01-2010 22:52:49
Huishouden & Energie

Trommel van aeg lavamat wasmachine draait niet

@ ronny:

"heb ooit bij een zanussi uit 19 flintstone een motor met aanloop condensator gezien, de benaming ben ik een beetje kwijt maar de werking weet ik nog. eigenlijk heel simpel de motor kan op eigen kracht niet ronddraaien en laat dat weten ook d.m.v. brommen, heeft een duwtje in de rug nodig en daar zorgt die condensator voor."

kijk, die motor met of zonder aanloopcondensator bedoelde difograaf juist.
dat is die éénfase inductiemotor, synchroonmotor of kortsluitankermotor genaamd. dat duwtje in de rug werd vóór de age of inrushcapacitors bij die motor door handkracht gedaan. dat was lastig en je moest snel wegwezen met je vingers wanneer die motor echt aanliep. ik heb iemand gekend die zo zijn tafelcirkelzaag bij het zaagblad met de hand in gang zette. het gevolg heb ik ook gezien toen hij niet snel genoeg was... brrr.

maar jij stelt het wel wat te simpel voor. buiten die aanloopcondensator heb je meer nodig voor dat duwtje dat die motor tot een zelf aanlopende motor maakt. en buiten die aanloopcodensator zijn er nog de centrifugaalschakelaar en het aanloopstroom relais, om maar wat te noemen. maar het meest essentiële onderdeel daarbij was je vergeten? enig idee?

hardware error man.