Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 01-02-2010 15:04:06
Geldzaken & Recht

Woz waarde

Allereerst is het geen vast gegeven dat een hogere woz-waarde ook altijd een hogere ozb-aanslag tot gevolg heeft. het kan zijn dat de gemeente de tarieven heeft aangepast waardoor er geen of nauwelijks een stijging in de lasten is.

daarnaast is het mogelijk dat uw woning in voorgaande jaren te laag getaxeerd is. tel daar nog eens bij op dat de daling in werkelijkheid niet zo hoog was als in de media is/wordt gepresenteerd. die gegevens geven een vertekend beeld. die gaan namelijk alleen over verkochte woningen, niet over alle woningen. ook worden op dit moment veel woningen verkocht/te koop aangeboden tegen een prijs die lager ligt dan de werkelijke waarde in een normale markt.

en u kunt ook nog uw voordeel halen uit een hogere woz-waarde. als je risico-opslagen hebt op je hypotheekrente, kun je daar als de woz-waarde hoger is dan de lening van afkomen. heb je vrijwel geen hypotheek meer, dan kun je voor de ib ook gebruik van maken. dan kun je namelijk van je eigen-woning-forfait af komen.

ben je het "gewoon" niet eens met de woz-waarde, dan kun je natuurlijk ook bezwaar aantekenen. staat bij de woz-aanslag verder uitgelegd. bezwaar dien je eerst in bij de gemeente.