Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
menneke - 01-02-2010 21:45:45
Geldzaken & Recht

Opschorten bijstand

@ kiran,

ik heb nog een vraag voor jou m.b.t. een passage in de beschikking maar eerst even kort wat er verder vandaag is gebeurd.

op mijn girorekg. stond verder niets bijgeschreven. ik heb de klantmanager nog één kans gegeven om mijn vragen te beantwoorden.

1. inzage dossier: vond hij dus niet nodig, ik haalde het gedeelte aan over "de gedeeltelijke/gehele arbeidsongeschiktheid" aan ddie de grond is voor het besluit en ik gaf als antwoord dat ik het advies van de ggd wilde inzien. dat moest hij zelf nog bestuderen.

2. het besluit heeft alls onderwerp:"besluit ongewijzigde voortzetting verleende bijstand". dus tot zover niets aan de hand ook niet met de 50% die mij is toegezegd. (maar die ik dus niet heb gekregen tot nu toe).

maar dan komt de volgende zin die ik niet kan plaatsen:
"de toeslag/korting wordt per 12 januari 2010 ongewijzigd voortgezet". dit is een toeslag op grond van 20% van het wettelijk minimumloon (netto dus).

het stukje "toeslag/korting"kan ik dus niet plaatsen en ik legde dit aan hem voor. antwoord:"zo staat het in de wet". hierop gaf ik als antwoord dat dit mij een contradictio in terminis lijkt, maar hij bestreed dat. hij gaf aan dat je dan de wet moest kennen en dat het na vele omwegen klopte. vervolgens gaf hij aan dat hij geen tijd meer voor mij had en dus werd er opgehangen.

@kiran: weet jij of dit werkelijk zo in de wwb staat?

verder heb ik iemand hier in mijn woonplaats gevonden die mij naar een instantie heeft verwezen, die alles weet van uitkeringen. zij is uit de pvda-fractie gestapt en zit nu bij groenlinks.

kiran: (of anderen): ik hoop iets van jullie te mogen horen. overigens vertelde de gl-vrouw mij dat mijn woonplaats heel moeilijk in de behandeling is bij het behandelen van klachten. en verder wacht ik eerst maar eens mijn speificatie af over de uitkering van januari j.l..

wederom alvast bedankt voor de beantwoording en vriendelijke groeten,
menneke