Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 04-02-2010 22:50:54
Auto & Vervoer

Zoemer lichtverklikker opel vectra a gls

Dag grindweg,

omdat de zoemer soms wel en soms niet zoemt of ook wel soms zeer zacht zoemt wanneer de condities wel voorhanden zijn, denk ik dat het een slecht contact is of vocht op de zoemer.

de voorwaarden om te werken zijn me bekend: binnenlicht aan, koplamp aan, contact uit. die condities kunnen met een paar diodes en een transistor of een integrated circuit (ic) gate afgevraagd worden. doch ook met de ouderwetse relais. hoe het hier gaat, halfgeleiders of relais, kan ik in het schema wel lezen. helemaal onbekend met de auto ben ik niet. het onderhoud en diverse reparaties doe ik zelf. hiervoor had ik 14 jaar en ruim 4 ton kilometers een ascona 1,8 n ls hatchback. nagenoeg 't zelfde motorblok, op lpg vanaf nieuw. maar geen zoemer...;-)

vandaar dat ik graag wil weten waar de zoemer zit en waar deze aangesloten zit. dan kom ik er wel uit. met alleen het schema weet ik nog niet op welke plek in de auto ik het precies zoeken moet. mogelijk achter de zekeringkast? onder de motorkap op de l. wielkast?

het type is een vectra a hatchback 1,8 i gls, bouwjaar mei 1995, lpg vanaf nieuw. nu 3 ton km.

alvast bedankt.

h.