Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 07-02-2010 20:17:15
Geldzaken & Recht

Nederland apenland.

Marianne timmer: heel sneu wat haar is overkomen, daar niet van. maar als je haar nu zou laten gaan, dan doe je daarmee iemand anders die wel voldaan heeft aan de criteria - en daar misschien nog wel harder voor heeft moeten werken - ook weer tekort. het is en blijft derhalve een duivels dilemma. gelukkig heeft dit niets met democratie te maken...

wat betreft de bankmanagers: daar begrijpt zo langzamerhand niemand meer iets van.

wat betreft eurlings: tamelijk grote blunder om te zeggen dat een belangenclub bepalend zal zijn voor zijn beleid. op zich is dit trouwens niet eens zo vreemd: er vindt heel veel overleg plaats tussen ministeries en allerlei lobby-groepen (belangenclubs), alleen wordt een besluit, zeker niet openlijk, afhankelijk gemaakt van de mening van een dergelijke club.

grappig vind ik trouwens wel dat er altijd erg hard geroepen wordt dat er naar "het volk" geluisterd moet worden. nu probeert een minister dat eens, op nogal ongelukkige wijze, en ogenblikkelijk is dat dan ook weer niet goed.... laat het duidelijk zijn dat het parlement nog altijd onze "volksvertgenwoordiging" vormt. die hebben wij - het volk - met zijn allen gemachtigd om namens ons te bepalen welke wetten wel en niet aangenomen worden. daar hoort dus inderdaad de macht te liggen. luisteren naar het volk doet de regering dus door naar het parlement te luisteren.

afghanistan: het probleem is nu juist dat er verschillende opvattingen zijn over wat nu goed voor de bevolking aldaar zou zijn.

de strenge regels voor het gebruik van geweld door de politie zijn m.i. op zich erg goed. dit voorkomt al te gemakkelijk gebruik van wapens en wildwest-taferelen.

in hoeverre je zelf een eventuele inbreker mag molesteren, is ook zeer afhankelijk van hoe de rechter de wet interpreteert: deze heeft een bepaalde vrijheid om de grenzen van proportioneel geweld te bepalen.

maar inderdaad: ieder land krijgt het bestuur dat het verdient, simpelweg omdat wij met zijn allen dat bestuur er hebben neergezet. zo werkt nu eenmaal onze democratie...