Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-02-2010 21:01:21
Garantie & Verzekeringen

Wat moet de verzekering vergoeden

Ik heb sterk de indruk dat ik het nog een keer moet uitleggen, gelet op het povere peil van de reacties van mastag, vladja, read en ron530.
de botsing destijds heeft mij 30 werkuren gekost, waarin ik normaal gesproken 50 gulden per uur had kunnen verdienen. schade in totaal dus 1500 gulden. had ik niet om gevraagd. de veroorzaker van de botsing is aansprakelijk, maar doordat de verzekeringsmaatschappijen teveel macht toebedeeld hebben gekregen denken zij dat ze het helemaal voor het zeggen hebben. uit betrouwbare bronnen vernam ik destijds dat ik blij mocht zijn als mijn claim voor 50% toegekend zou worden. derhalve vond en vind ik nog steeds, dat ik om die 1500 gulden te scoren, voor die gelegenheid een uurloon van 100 gulden mocht rekenen. wie dat rangschikt onder fraude heeft er niets van begrepen. iedere ondernemer mag rekenen wat hij of zij wil. als een advocaat een uurloon vraagt van € 300.- is dat toch ook geen fraude, al staat de kwaliteit van het daarvoor geleverde werk vaak niet in verhouding tot wat ervoor in rekening is gebracht? ik herhaal het nog maar eens: schade bestaat niet alleen uit kapotte dingen, maar ook uit verloren gegane tijd, die anders en beter besteed had kunnen worden als er geen schadegeval was geweest. maar nogmaals, wie zich als een dom, mak schaap naar de slachtbank van de verzekeraars wil laten leiden moet dat vooral doen, mijn zegen hebben ze.
o, voor ik het vergeet, ik heb de verzekeraar in kwestie nog een keer gepakt.
deze club had nl. de zaak nogal getraineerd en mijn rechtsbijstandsverzekeraar liet het helemaal afweten, die heb ik dan ook meteen de deur gewezen.ik heb de zaak uiteindelijk helemaal zelf moeten afhandelen. exact negen maanden na de crash kreeg ik die 1500 gulden uitgekeerd en 2,5 weken later werd dit bedrag per abuis nog een keer op mijn rekening gestort. leuke dingen voor de mensen. uiteraard werd mij gesommeerd dit onmiddellijk terug te betalen, d.w.z. dit bevel werd gericht aan iemand anders dan ik want mijn naam was verkeerd gespeld. in tweede instantie kreeg ik dan een wel correct geadresseerd bericht waarin meteen met zware juridische middelen werd geschermd. ik heb alsnog het traineren afgestraft door te antwoorden dat ik niet kon beloven het volledige bedrag terug te betalen. ik heb 300 gulden niet terugbetaald en dat werd zonder morren geaccepteerd.