Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

op
opinio - 08-02-2010 23:08:24
Geldzaken & Recht

Action weigert wettig nl betaalmiddel

[quote=erik008 schreef op maandag 8 feb 2010, 13:37]wel eens aan gedacht dat het verdwijnen van 1 en 2 cent komt omdat de bank 25 cent per rolletje muntgeld rekent.

ook het retour storten kost geld.





misschien is het nog veel meer het feit dat winkels lange tijd extra hebben gerekend voor pinnen. later is de slogan pas gekomen "pinnen, klein bedrag mag". chippen is er helemaal niet in gekomen, terwijl dat toch een prettige manier van betalen is. je hebt geen pincode nodig dus het werkt extra snel. winkeliers hebben eigenlijk massaal geweigerd dat systeem te bevorderen, maar ook de consument heeft het gevoel dat hij/zij bij het laden dat geld kwijt is, terwijl je het zo weer terug kunt boeken op je rekening. munten of een geladen chip in je portemonnee maakt geen verschil, het is allebei geld. alleen een chip is lichter en het is altijd gepast. zelf ervaar ik het weigeren van klein muntgeld niet als een probleem. ik betaal bijna nooit contant. ik zie regelmatig dat klanten die contant betalen voor meer oponthoud bij de kassa zorgen dan degenen die pinnen. ik vind het jammer dat het zo'n probleem is hoewel ik daar wel begrip voor heb als het ouderen betreft.