Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-02-2010 00:08:15
Garantie & Verzekeringen

Wat moet de verzekering vergoeden

Meneer holpen schreef: "verzekeringen zijn nu eenmaal gebaseerd op het solidariteitsprincipe".
raar soort solidariteit moet dat zijn, waar iemand met een minimuminkomen voor een bepaald zorgverzekeringspakket precies evenveel moet betalen als een topbankier. het enige verschil is de zorgtoeslag, maar die komt doorgaans niet hoger dan ca.€ 600.- per jaar.
zolang verzekeringen niet gerelateerd zijn aan iemands inkomen is van echte solidariteit geen sprake.
dan valt het me op dat een aantal mensen bang is dat als mijn opstelling veel navolging zou vinden de premies (flink) zullen gaan stijgen. ik denk dat dat reuze meevalt. bovendien ben ik er niet zonder meer voorstander van dat de verzekeraar zou moeten opdraaien voor de door mij geclaimde kosten, neen, ik vind dat de veroorzaker gepakt moet worden. tot welk bedrag men zich wenst te verzekeren moet ieder voor zich bepalen. een stukje eigen risico inbouwen voor dit soort kosten behoort ook tot de mogelijkheden.
maar, wat die premiestijgangst betreft, zijn diezelfde mensen dan ook mordicus tegen het stellen van looneisen? en wat te denken van prijsstijgingen? en overheidstarieven voor van alles en nog wat die zich maar in één richting bewegen, (steil) omhoog?