Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-02-2010 01:08:46
Garantie & Verzekeringen

Wat moet de verzekering vergoeden

Zucht....
zorgverzekeringen: de basisverzekering is voor eenieder gelijk. de aanvullende pakketten kun je zelf bepalen en daarmee dus ook een duurder of minder duur pakket aanschaffen. verder zijn deze verzekeringsvormen bepaald door de overheid en niet door de verzekeraars.

overige verzekeringen zijn over het algemeen gerelateerd aan de verzekerde waarde en daarmee indirect aan het bezit (en dus het inkomen) van de verzekerde. oftewel: je redenering gaat niet op.

dat een verzekeraar niet moet opdraaien voor de kosten, maar degene die aansprakelijk is, is een prachtig staaltje van onbegrip van hoe het systeem werkt: je stelt natuurlijk degene die de schade veroorzaakt heeft aansprakelijk. deze heeft zich echter verzekerd en heeft daarom de verzekeraar ingeschakeld om voor en namens hem de schadeclaim af te handelen. daarvoor heeft-ie per slot van rekening de premie betaald. de aansprakelijkheid ligt echter altijd bij de veroorzaker. hoe deze dat verder regelt met de verzekeraar is zijn zaak, niet de jouwe. vind je dat de verzekeraar de boel niet correct afhandelt, dan zijn er diverse wegen om te proberen alsnog je vermeende recht te halen, tot aan de rechter toe.

stel je voor dat jij zelf een ongeluk veroorzaakt, niet opzettelijk maar door pure pech, waarbij iemand door jouw toedoen blijvend invalide wordt. ik neem aan dat je je daarvoor hebt verzekerd. je zou raar staan te kijken als je verzekeraar vervolgens zegt: "sorry, maar ze moeten jou als veroorzaker maar rechtstreeks een paar ton laten ophoesten, daar willen wij niet voor opdraaien".

sorry, maar je verkondigt hier echt volkomen flauwekul!

wat de stijging van premiekosten in jouw redenering met looneisen te maken hebben, ontgaat mij een beetje. je haalt hier toch echt allerlei zaken door elkaar die helemaal niets met elkaar te maken hebben.