Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-02-2010 13:55:36
Garantie & Verzekeringen

Wat moet de verzekering vergoeden

Beste klusman,
ik heb om dit soort kwesties te regelen geen jurist nodig, ik kan dat zelf even goed of beter, zoals destijds bleek uit het compleet falen van mijn rechtsbijstandsverzekering. de jurist van de tegenpartij bezigde trouwens een memorabele uitdrukking: gederfd inkomensverlies, nou, dan weet je meteen met welk niveau je te maken hebt.
ik trok de vergelijking met werknemers, die gebruik kunnen maken van de ziektewet omdat ik door die botsing toch enig fysiek ongemak had opgelopen, i.c. aanvankelijk een waanzinnig hoog adrenalinegehalte, enkele dagen hoofdpijn, twee enorme bloeduitstortingen rond de ogen, alsof ik tegen twee wastafels was opgelopen en een inwendige neusbeschadiging waardoor ik sindsdien af en toe een beetje snuif bij het ademhalen, kortom, redenen genoeg voor een dag of vier ziekteverlof. de botsing was op vrijdagochtend, ik ben de woensdagavond daarna weer een beetje gaan werken.vier dagen verloren dus. dat mijn claim gehalveerd werd door de verzekeraar van de tegenpartij had ik verwacht, maar ik had er verder niet bij stil gestaan dat dit te maken zou kunnen hebben met de gedachte dat ik het niet aan de fiscus zou opgeven zodat uitkering van het nettoloon voldoende geacht werd. zou best kunnen dat het zo werkt, maar ik weet het gewoon niet.
waar het mij om ging en gaat is, dat werknemers dus de ziektewet als vangnet hebben en kleine zelfstandigen niet en dat is, ik herhaal het nog maar eens, niet eerlijk.