Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 14-02-2010 19:34:30
Geldzaken & Recht

Wie erft van vrijgezelle broer?

Vladja,
tenzij je zelf (kandidaat-)notaris bent, lijkt het me stug dat je op afstand kunt bepalen wat een standaardtestament is, dat dat in deze situatie mogelijk is en dus dat de goedkoopste de beste is. op dit moment lopen er nog al wat tuchtzaken tegen zogenaamd goedkope notarissen. zowel op inhoudelijk vlak als op declaratiegedrag. goedkoop is soms duurkoop blijkt achteraf, vooral door verstopte kosten.

ook het opstellen van een testament met goede doelen vergt speciale kennis. naast anbi heb je tegenwoordig ook sbbi's. de door jouw genoemde sportverenigingen zijn bijvoorbeeld geen anbi meer, maar tegenwoordig sbbi. zij behartigen namelijk geen algemeen belang (alleen belang van de leden), maar wel een sociaal belang.

daarnaast zul je de legaten goed moeten formuleren om te voorkomen dat er alsnog erfbelasting geheven zou kunnen worden bij de erfgenamen.

ik kan zo je redenering al onderuit halen dus.

maar ja, je kunt gelukkig kiezen tussen mcdonalds en 3-sterren eten in nederland. maar over het algemeen zit daar tussen een hele goede tussenmoot.