Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vu
vuurdraak - 15-02-2010 21:22:38
Geldzaken & Recht

Belasting snapt het niet

[quote=marcel75 schreef op maandag 15 feb 2010, 19:52]vraag bij het boedelregister een kopie op van je verklaring van verwerping. die zal daar ingeschreven zijn. ook mogelijk is om bij de notaris een afschrift van de verklaring van erfrecht op te vragen. uit beide stukken, en zeker uit de optelsom, blijkt dan dat je verworpen hebt, geen erfgenaam bent en dus niet aangeslagen kan worden voor de successiebelasting en/of achterstallige andere belastingen.

naar ik aanneem had je op het moment van verwerpen geen kinderen?


nee ik heb geen kinderen maar mijn broer wel.
die heeft voor zijn kinderen ook de erfenis verworpen.
want het blijkt dat de schuldeisers 25 jaar na overlijden nog geld kunnen eisen bij de kleinkinderen.
op de één of andere manier denken hun dat ik de erfgenaam of contactpersoon ben wat niet juist is.
ik heb hun dus de verklaring van verwerping van de erfenis gefaxt en ook aangetekend verstuurd en heb ik het bewijs van de ontvangsten.
ook heb ik om een persoonlijk gesprek gevraagt om dit uit de wereld te helpen maar dit willen ze niet,alleen telefonisch.
het lijkt wel of ze allemaal langs elkaar heen werken want ik krijg de brieven uit amsterdam,apeldoorn en hoorn.
wanneer ik weer bel met mijn klacht beloven ze dat ze zullen terugbellen wat ze dan ook weer niet doen ook al vraag ik om de mevr die deze zaak in behandeling heeft?
ik denk dat ik nu maar de ombustman in moet schakelen en dan maar hopen dat dit enig effect heeft.