Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wil8664 - 17-02-2010 13:56:04
Computers & Telefonie

Antivirus programma

Antoon1,
het verbaasd me altijd dat men van mening is dat een gratis programma beter is in vergelijk met een commercieel programma. ben noch steeds van mening dat als het niks kost het ook niks is.
lees regelmatig testen in verschillende tijdschriften waarbij norton en mcafee er steeds het beste uitkomen (dit samen met o.a. kapersky)
als je systeem zwaarder belast wordt door de installatie ven een virusprogramma dan is de eerste vraag: hoeveel geheugen wordt er bezet door dit programma en belangrijker: hoeveel blijft er vrij?.
wat is de processor belasting met en zonder norton?.
met deze gegevens is een beperkt beeld te maken over de oorzaak en gevolg.

ook een gratis programma neem resources in en zal alle data welke binnen komt moeten scannen. je kunt echter norton zodanig tunen dat uitsluitend data welke "vers" binnenkoimt (internet, floppy, usb) gecontroleerd wordt.
datgene wat reeds gescand is (en dus safe is) wordt dan niet meer opnieuw gecontroleerd.scheelt een hoop in geheugen en cpu belasting!

verder, last but not least: welke versie os en welke norton gebruik je.?