Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-02-2010 18:52:42
Voeding & Gezondheid

Hergebruik weggooiflesjes kankerverwekkend?

Bronwater uit glazen flessen lijkt gezonder dan bronwater uit pet-flessen. pet-flessen met bronwater bevatten dertig keer meer giftige metalen dan water in glazen flessen. dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van heidelberg.

de onderzoekers namen 15 merken in canada en 48 in europa onder de loep en vonden daarin het toxische metaal antimoon. dit metaal komt vrij bij het vervaardigen van pet-flessen. antimoon wordt ook wel gebruikt voor loodbatterijen.

de hoeveelheden antimoon lagen overigens beneden het toelaatbare gehalte. toch vindt onderzoeker, professor william shotyk het vrijkomen van antimoon in pet-flessen bronwater ‘zorgwekkend’. hoe langer het bronwater in de plastic fles zit, hoe meer antimoon vrijkomt.

wat het precieze effect van antimoon op het menselijk lichaam is, is nog niet geheel duidelijk. ‘maar een gunstig effect zal het metaal waarschijnlijk niet hebben’, aldus shotyk. antimoon wordt door de autoriteiten in europa en de vs als een gevaarlijke substantie.


http://www.evmi.nl/nieuws/voedselveiligheid-kwaliteit/867/water-in-pet-fles-bevat-vaker-giftige-stof.html">zorgwekkend bronwater.

voortaan mijn water dus maar in glazen flessen bewaren.

vr.gr.elena