Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-02-2010 21:16:22
Huishouden & Energie

Vloerbedekking trap leen bakker

Ik vrees dat dit niets wordt. u had toch gewoon die 2 meter kunnen nemen die u zelf had uitgerekend? als dan even later had gebleken dat u (bij het snijden met uw mallen) tekort kwam, was u toch gewoon even naar de winkel gegaan en wat extra erbij gekocht? u was toch overtuigd dat u het goed had berekend? u heeft zich gewoon door de verkoper laten ompraten ("mag het een onsje meer zijn?")

heb het hier thuis net even nagemeten. breedste traptrede is ca. 30 cm. diep. stootbord is 16 cm hoog. trede is 5 cm dik. trede steekt ongeveer 4 cm over stootbord heen.

om één trede+stootbord geheel te bekleden heb ik dus minstens 30+16+5+4=55 cm tapijt nodig.

trede is 95 cm breed. uit 4 meter breed tapijt haal ik dus 4 tredes naast elkaar.

om 13 tredes te bekleden heb ik 13/4x55= 179 cm nodig. maar dan moet ik ook nog de zijkanten doen. 2 meter zou dus echt te weinig zijn. bovendien heb ik hier geen rekening gehouden met de vleug.

zijkanten zijn net zo hoog als een stootbord+dikte traptrede+dikte van zijkant (tot aan de muur), dus 16+5+3=24 cm. en ze zijn net zo diep als een traptrede=30 cm.

13 zijkanten van 30 cm haal je met een beetje mazzel uit de breedte (4 meter). je hebt dus 24 cm lengte tapijt nodig.

179+24=203 cm. dit is echt heel krap berekend. 2 meter zou dus echt te weinig zijn. bovendien heb ik geen rekening gehouden met de vleug.

maar goed, uw trap kan smaller, ondieper of lager zijn dan die van mij.