Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 26-02-2010 15:15:40
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Geer,

wettelijk is het zo dat de regelmatige bestuurder of de eigenaar ook zelf de verzekerde noet zijn dat staat in de koopmans wet (vraag me niet waarom daar)

als ik bij wetten.nl, waarop alle nederlandse wetgeving terug te vinden is, koopmanswet invul dan wordt die wet niet gevonden. kan je een link geven, die deze onbekende wet op het scherm tovert?

wettelijk is de kentekenhouder (eigenaar) verplicht de auto wa te verzekeren. mocht de auto niet verzekerd zijn, dan krijgt de kentekenhouder de bekeuring voor het niet verzekerd zijn, ook al is er een andere regelmatige bestuurder.

is bij een overtreding de bestuurder (niet kentekenhouder) niet te achterhalen, dan wordt er bekeurd op kenteken en draait de kentekenhouder op voor de overtreding. uitzondering hierop is als de auto gestolen is en daarvan aangifte gedaan is bij de politie. die aangifte moet je zorgvuldig bewaren, want dat is je bewijs.

in principe kan alleen de kentekenhouder een auto verzekeren. verzekeraars accepteren het in de meeste gevallen echter ook wanneer de partner van de kentekenhouder de verzekering afsluit. voorwaarde hierbij is wel dat de partner op hetzelfde adres woonachtig is als de kentekenhouder. bijna alle verzekeringsmaatschappijen stellen als eis dat de verzekeringnemer een geldig rijbewijs heeft.

ik kwam eens mijn auto terug halen van een gr beurt en kreeg toen te horen dat bij de proefrit er schade was veroorzaakt deze schade moest ik onder mijn verzekering laten vergoeden omdat zij in dit geval toestemming hebben om die proefrit temaken.

zij hebben wel toestemming om met de auto te rijden. de tegenpartij kan de schade claimen op jouw wa verzekering, maar dat kost je dan wel no-claim. jouw verzekering behoort echter die schade door te claimen op de garageverzekering van het desbetreffende bedrijf. als het bedrijf hier niet voor verzekerd is, dat moet je geen zaken meer doen met deze beunhaas.

vladja