Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 26-02-2010 15:42:00
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Cobevin,

wij hebben het ook meegemaakt. onze dochter mag altijd onze camper gebruiken,
nu heeft ze pas bij het tanken ergens tegen aan gezeten.
we hebben van alles geprobeerd, hun aan sprakelijk stellen, via w.a.p. en eigen autoverz. maar puntje bij paaltje draaien wij op voor de kosten,evt. no-claim enz.
zij wilde dit wel betalen hoor, maar dan uit eigen zak, dit wilde wij uiteraard niet.

een wa (en ook een [beperkt] casco) - verzekering behoort bij een kenteken. als met dat kenteken een schade wordt gemaakt aan een derde, dan treedt de wettelijk voorgeschreven bijbehorende wa-verzekering in werking. je kunt dan niet de wa-verzekering van een ander in eigendom zijnd voertuig daarvoor in de plaats stellen. die heeft de schade niet veroorzaakt.

een wap (= aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, dus avp) sluit dekking uit voor elke schade veroorzaakt door een gemotoriseerd voertuig. dat is bij alle maatschappijen zo. een uitzondering hierop is, is als je als bijrijder uit een stilstaande auto stapt en met en openen van het portier je een schade maakt.

de enige manier, waarop de wa-verzekering geen schade behoeft uit te betalen, is als je de schade voor eigen rekening neemt, zoals uw dochter aanbood.

er zijn nu eenmaal regels en afspraken en wettelijke en verzekeringsvoorwaarden.

vladja