Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ewi
ewi - 26-02-2010 15:52:00
Voeding & Gezondheid

Dunne mayo

De stijfheid van mayo wordt als volgt beïnvloed:
- toevoeging van azijn, citroenzap of water verdunt de mayo (=vloeibaarder)
- hoe sneller er geklopt wordt en hoe langzamer en geleidelijk de olie wordt toegevoegd maakt de mayo steviger.
door hiermee te spelen kan je de stevigheid van de mayo naar wens instellen.
in uw geval blijkt de mayo altijd te dun. u zou bij voorbeeld kunnen kiezen voor meer geconcentreerde azijn... alle azijnen zijn belange niet dezelfde. kies voor eentje met een stevige smaak waarvan je dan weinig hoeft toe te voegen. een nog meer extreme oplossing zou zijn het vervangen van een deel van de azijn met citroenzuur poeder (te verkrijgen bij de apotheek of speciaalzaak)