Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sitan
sitan - 26-02-2010 16:20:46
Winkels & Webshops

Losse centen ellende

[quote=akino schreef op woensdag 24 feb 2010
dat geldt ook voor marktkooplui en verdere lieden van die soort.


dit klinkt nogal denigrerend; marktkooplui zijn dus van een soort mindere kaste..??

ten eerste is het doodeerlijk om niet af te ronden, je kunt de cassière ook een "fooitje" van 2 cent (!) geven. dit klein geld opzamelen voor de daklozenkrantverkoper of een extraatje in de collectebus is ook een prima idee!

ten tweede is een marktkoopman/vrouw een volwassen ondernemer met soms investeringen in materiaal die in de tonnen loopt! dat doet hij niet als hij nog steeds (naar achterhaalt idee) met een handkarretje of een houten bak om zijn nek langs de deuren loopt of op een kleedje op een plein zijn waren staat te slijten. zij hebben met dezelfde regels en wetten te maken als een winkelier, moeten zwaar arbeid verrichten in weer en wind maar proberen ook met de digitale tijd mee te gaan. alleen de marktbezoeker moet er ook aan wennen om te pinnen maar langzamerhand wordt ook dat ingeburgerd. maar laat aub het idee varen dat we (ja, al meer dan 32 jr.op de markt!) een minderwaardig soort kostverdieners zijn!