Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 26-02-2010 19:40:45
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Arnobratvic

en de bewering dat elke apv schade gemaakt met een gemotoriseerd voertuig uitsluit, is onzin.

alleen schade gemaakt met een gemotoriseerd voertuig, dat geparkeerd staat, dus niet meer als gemotoriseerd voertuig in gebruik is, kan worden gedekt door een avp verzekering, zoals eerder aangegeven: het openen van een portier, waarmee je een naaststaande auto beschadigd. zodra het in gebruik is als gemotoriseerd voertuig is elke schade van dekking uitgesloten in alle avp-verzekeringen.

vergelijk de premie, die je betaalt voor een avp-verzekering eens met de premie, die je betaalt voor een wa-verzekering voor een auto. dan zie het verschil.

maar ik geef aan (en dat ontken jij) dat daarop een uitzondering wordt gemaakt in de gevallen van duurzaam gebruik door een ander dan de bezitter-kentekenhouder. ter verduidelijking: dan moet je bijv. denken aan huurovereenkomst, huurkoopovereenkomst, lease-overeenkomst, langdurige gebruiksovereenkomst, leenovereenkomst, enz.

de wet maakt en kent geen enkele uitzondering. wel kan er in onderlinge overeenkomsten vastgelegd worden, dat een ander voor die verzekering hoort te zorgen. als die ander echter in gebreke blijft, krijgt de kentekenhouder de bekeuring, want die volgens de wet gehouden ervoor te zorgen dat het voertuig verzekerd is.

zoek het eens en ander nog maar eens na via google, rdw, voorwaarden avp-verzekeringen etc.

vladja