Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-03-2010 15:34:56
Voeding & Gezondheid

Voedselbank?.....echt voor de armen?

Ik ben anderhalf jaar klant geweest van de voedselbank en kan er dus over oordelen. ik was ook binnen bij de voedselbank. als je minder dan e 150 per maand te besteden hebt en dat moet je aantonen met drie maanden giro overschrijvingen en als je uitgebreid hebt uitgelegd hoe dat allemaal zo is gekomen, mag je naar huis wachten op een toe of afwijzing.
en daar sta je dan in de rij met je buurtgenoten. ach, kijk zij ook.
naar huis met twee boodschappentassen vol met .........ongesneden brood (omdat de meeste jongeren vrouwen er geen raad mee weten laten ze dat staan)...pasta,dingen tegen de datum aan of er over ,
een pakje koffie, ik heb van mijn eerste voedselpakket een foto gemaakt. daarna heb ik een potje zitten janken. alle weken weer , ik werd er ziek van. wij krijgen pruimen. prachtige pruimen , ik blij naar huis., zet spontaan mijn tanden er in, zo rot als een mispel. ik heb er nog een opengesneden, maar ook die was rot, weg er mee. volgende week waren zij er weer. die mevrouw achter de balie wist ook niet wat ze er mee moest, of ik ze aub mee wil nemen en dan thuis wil weggooien. tuurlijk, ik gooi zoveel weg , ik praat daar niet over. die mensen doen ook hun best. wat te doen met artisjokken.
weten jullie wat schrijnend is: chocolade geld krijgen begin maart. denk daar maar eens over na. na anderhalf jaar vond ik het welletjes en haakte ik af.
mijn kast nagekeken wat er nog stond van niet te gebruiken spullen. weg ermee, periode afgesloten. geen slecht woorden over de vrijwilligers die het allemaal organiseren, die mensen moeten ook roeien met de riemen die zij aangereikt krijgen. maar ik zou willen dat buitenstaanders eens kritisch in die tassen met eten zouden kijken om te zien wat zij er bruikbaar van achten.
wat ik mis, is het extra brood dat ik mee kreeg. daar voerde ik de eendjes mee, extra brood kopen voor de vogels dat kan ik mij niet permiteren, maar ik ga ook noooooooit meer naar de voedselbank.